2010. április 27., kedd

Az állatok szerepe a gyógyításban



Most nem a valódi állatokról van szó, hanem inkább azoknak energia minőségéről. Egyértelműen vannak minden állatnak tulajdonságai, amit jelképesen is visel. Például ha oroszlánról van szó, akkor eszünkbe jut: uralkodó, erős, yang, tűz. Ezek azok a minőségek, amelyek legjobban leírják az oroszlánt, persze még sok más szó ide tartozhat. Amikor az ősi kultúrák állat, növény, elem energiákkal gyógyítottak akkor annak energia minőségével tették ezt.
Gyakran félre értést okoz a mi világunkban, amikor azt látjuk, hogy bennszülött népek úgy mond bálványt imádnak, vagy állat szobroknak, köveknek imádkoznak, letérdelnek. Nagyon sajnos dolog ez a félreértés, mert automatikusan kizárja a mi hitrendszerünkből azt a gyógymódot, ami még is legkézenfekvőbb számunkra.
Akár ki kapcsolatban tud lépni az energiákkal, hiszen azok folyamatosan körül vesznek minket, állandó áramlásban vannak velünk. Olyan energiák, mint például az erő is elérhető számunkra. Olyan emberek, akiknek hiányzik az erejük, levertnek érzik magukat, hiányzik a belső tűz, nagyon hasznos lehet ennek az erőnek az igényelése. Ha evvel még tisztában is vannak, nem tudják, hogyan férhetnek hozzá. Ezért gyakran látjuk, amiként rendes, jót akaró emberek energia vámpírrá változnak. Sokszor észre sem veszik magukat, csak küzdenek az erőért.
Hogyha erőpótlásra van szükségünk akkor azt leszívhatjuk valahonnan, megkísérelve a karma kegyetlen visszacsapását , vagy meg teremthetjük magunknak. Ha erre még is képtelenek vagyunk, akkor az univerzum energiáiból meríthetünk bármikor. Ezt a bennszülött népek nagyon jól tudták. Azokat a z állat szimbólumokat, amelyek láthatunk művészetükben, szertartásaiban nem istenként voltak/ vannak jelen, hanem mint energia és erő.
Az emberi agy képekből ért, szimbólumokat használ, összekapcsol információkat. Ezért az állat szimbólum, mint nyelv vagy eszköz az erő megértéséhez kulcs szerepet nyer.
Tegyük, fel Luna úgy érzi, mindenki uralkodik fellette. Nem tud szabadon semmit eldönteni. Azt érzi, be van zárva, nem tud mozdulni. Lunának hiányzik az az energia minőség az életéből, amitől szabad, határozót, magabiztos lehetne. Nagy valószínűséggel egy utazás során olyan erő állatott kapna, ami a szabadságot jelképezi, mint például egy sas vagy bármilyen madár, de más is lehetne, ami legjobban össze illik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek hiányoznak életéből.
Mint szimbólum és energiarezgés az adott erő állat támogatni fogja Lunát, amikor olyan helyzetben van ahol manipulálva vagy vezetve érzi magát. Mihelyt a gyógyító közvetítette az erő állat energiáját a páciens energia mezejébe, az erő elkezdi kitölteni az aurasérüléseket, trauma lenyomatokat. Minél többet dolgozik a páciens állatával, minél jobb kapcsolat alakul közöttük, annál inkább veszi át a páciens az állat tulajdonságait. Sok féle képen lehet őrizni kapcsolatot állatunkkal. Hogy ha tudunk utazni, akkor legmélyebben, tudunk vele kommunikálni. Lehet hívni amint egy angyalhoz szolunk, lehetnek énekelni, zenélni, egy képet kitenni róla. festeni róla egy képet. Bárhogyan lehet ápolni ezt a kapcsolatot, és lassan be is épül annyira életünkbe, hogy elsajátítjuk teljesen az energiát, meg éljük.



Ez furcsának tűnhet sok embernek, de még is nagyon releváns a jelenbe. Egész életünk arról szol, hogy küzdünk, de nem muszáj küzdeni. Élni is lehet. A buddhisták azt mondják az élet szenvedés. Én sokáig ezt a gondolatot visszautasítottam, mert azért még sem olyan rossz az. De most már másként gondolom ezt a kijelentést. Valójában az élet szenvedés, olyan értelembe hogy csapásokat kapunk, kudarcot vallunk, fájdalom ér, vesztesség, stb., stb., stb.… de hogy mind erre, hogy reagálunk, az határoz meg mindent. Saját hozzáállásunk határozza meg hogy az élet mennyire szenvedés. A szenvedés és gyógyulás folyamatos ciklusában vagyunk. Ez természetes. Csak akkor van gond, amikor benne maradunk a szenvedés szakaszban, és nem jutunk el a gyógyulásig.
Nagy valószínűséggel, egyik szenvedés közben elhagyott minket egy lélek darab és a nélkül tehetetlenek vagyunk, nem tudunk újra eljutni a gyógyulás fázisban. Ilyenkor jön szóba a sámáni munka- az állatokkal, ásványokkal, növényekkel, elemekkel, tanítókkal, angyalokkal, Dévákkal való munka.
Így működik az állat medicina nagyjából, de persze biztos vannak olyan vonatkozásai, ami számunkra mindig is rejtély marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése